Skiddometer BV11

Runway friction tester blurb

 

Kitkanmittausta on tehty jo yli 50 vuotta lentoasemilla sekä maanteillä. Kitkaa mitataan pääosin turvallisuuden vuoksi, jolloin voidaan tunnistaa vaaralliset laskeutumis- tai ajo-olosuhteet. Kun kitkan taso laskee liaan alas, on syytä suorittaa toimenpiteitä sen parantamiseksi. Toimenpiteitä voivat olla auraus, harjaus, kemikaalikäsittely, yms. Näin saadaan parannettua kitkan tasoa taas turvalliseksi. Nämä raja-arvot on syytä tunnistaa mittaamalla kitka tutkittavalta pinnalta.

Skiddometer BV11 on niin kutsuttu jatkuva kitkanmittauslaite. Tällä tarkoitetaan, että kitka mitataan jatkuvasti ja niin pitkältä matka kun tarve vaatii. Tulokset saadaan koko matkalta monessa muodossa, jolloin analysointia voidaan tehdä tarkasti koko halutulta alueelta, eikä vain yhdessä pisteessä. Skiddometer BV11 laitteita on käytössä lentoasemilla ja maantiemittauksissa n. 60:ssä maassa ja uusia asiakkaita ympäri maailman saadaan jatkuvasti. Tämän varmistaa laadukkaat tuotteet, hyvä asiakaspalvelu sekä vankka kokemus alalta.

Lataa esite               Lataa tekniset tiedot

 

Mitä saat:

 

1. Voittamaton teknologia

  • Luotettavuus kaikissa sääolosuhteissa
  • Yksinkertainen, robusti ja käytännöllinen rakenne, jossa referenssi- ja mittapyörä ovat samassa linjassa. Sen lisäksi matala painopiste, jolla saavutetaan erinomainen vakaus.
  • Markkinoiden helpoin kalibrointi ja kalibroinnin pikatarkastus
  • Uniikki itsenollaus järjestelmä, jolla saavutetaan paras mahdollinen toistettavuus tuloksille

 

2. Parempaa turvallisuutta

  • Määritetään kitkanarvot, jolloin parantavia toimenpiteitä voidaan ajoittaa oikein
  • Nopea, jatkuva, tarkka ja luotettava mittatulos koko kiitotien tai halutun pinnan pituudelta

 

3. Alhaiset elinkaarikustannukset

  • Tarkkaa informaatiota, jolloin talvikunnossapitotoimenpiteet voidaan ajoittaa juuri oikein
  • Tarkaa informaatiota, jolloin kumin poisto kiitotieltä voidaan ajoittaa oikein
  • Jatkuvaa yksityiskohtaista tietoa kiitotien tai maanteiden kunnosta

 

 

 

Approved runway friction tester

Skiddometer BV11 Continuous Friction Measuring Equipment (CFME) on hyväksytty ja suositeltu International Civil Aviation Organization (ICAO) ja Federal Aviation Administration (FAA) ilmailun kattojärjestöjen puolesta. Myös eri maiden tiehallinnot ovat hyväksyneet Skiddometer BV11 hyväksytyksi mittalaitteeksi. Skiddometer on tuotu markinoille jo vuonna 1968 ja saman tyylisiä mittalaitteita vertailumitataan edelleen Skiddometeriä vastaan. Moventor on ISO 9001 sertifioitu.

Takaisin kitkanmittauslaitteisiin.