Kitkanmittauslaitteet

 

Kainsainväliset siviili-ilmailun kattojärjestetöt (The International Civil Aviation Organization, ICAO ja Federal Aviation Administration, FAA) vaativat, että kaikilla lentoasemilla joilla on aktiivista  matkustajalentoliikennettä, on kiitoteiden ja muiden alueiden liukkaus tarkastettava. Kitkanmittauslaitteella saadaan tarkkaa tietoa turvallisuudesta sekä se on hyvä työkalu kunnossapidon apuvälineeksi. Tehokas ja luotettava kitkanmittauslaite on Suomalainen Skiddometer BV11 kitkanmittauslaite. Laite on suositeltu ICAO:n sekä FAA:n puolesta mittaamaan kitkatasot kaikissa ympäristöissä.

Skiddometer BV11 kitkanmittauslaitteet soveltuvat täydellisesti myös maanteiden kitkanmittaukseen. Suomessa ja maailmalla on kasvava tarve mitata liukkautta myös autolla ajettavilta teiltä. Kitkanmittauslaitteen avulla saadaan myös tietoa kunnossapidon tarpeisiin. Kitkanmittauslaitteet voidaan varustaa myös vesijärjestelmillä tarpeen mukaan. Lue lisää vaihtoehdoista alta.

 

Kitkanmittauslaitteet

 

Skiddometer BV11

KitkanmittauslaiteSkiddometer CFME (jatkuva kitkanmittauslaite) on suunniteltu vedettäväksi millä tahansa vetoautolla normaalista vetokoukusta. Se sisältää ominaisuuksia ja parannuksia, joita on kehitetty yli neljänkymmenen kokemusrikkaan vuoden aikana.  Laitteella on todistetusti markkinoiden pienimmät elinkaarikustannukset, joten se on edullinen ja ekologinen valinta. Vaunu on suunniteltu kestämään vuosikymmenet ja myös vanhemmat laitteet on mahdollista päivittää uusimpiin järjestelmiin.

Lue lisää.

 

 

 

Skiddometer BV11VI

CFMESkiddometer BV11VI (Vehicle Integration = Autointegroitu) on viimeisin innovaatio kitkanmittauksessa. Sen toimivaksi todistettu teknologia on adaptoitu käyttämään hydraulista nostojärjestelmää, jolloin saadaan integroitua kaikki tarvittavat toiminnot saman auton kyytiin. Tällä yksinkertaisella järjestelmällä saadaan kitkanmittauslaite minkä tahansa markkinoilla olevan pick-up merkin kyytiin ilman muutoksia autoon. Tällainen integrointi mahdollistaa nelivetoautojen käytön, jolloin mittaukset myös huonoissa ja talvisissa olosuhteissa voidaan suorittaa turvallisesti.

Lue lisää.

 

 

Kastelujärjestemät

Kastelujärjestelmä WMS kitkanmittausvaunuunSen sijaan, että kitkanmittauslaitetta käytettäisiin talvisissa olosuhteissa, voidaan mittauksia suorittaa myös tarkastamaan pinnan kunto märissä olosuhteissa. Tälle käytetään lentomaailmassa termiä “Runway Calibration”, jolloin suihkutetaan vesipumpun ja -suuttimen avulla 1mm vesipatsas mittarenkaan eteen. Näin voidaan tarkastaa esimerkiksi laskeutumisalueiden liukkaus kumijäämien vuoksi. Maanteillä märissä olosuhteissa tietyn tyyppiset pinnat ovat liukkaita ja siksi kastelujärjestelmän liittäminen kitkanmittauslaitteeseen on usein perusteltua.

Lue lisää.

 

 

 

Lisävarusteet

Tuloksia kitkanmittauksestaSkiddometer kitkanmittauslaitteeseen voidaan liittää erilaisia lisävarusteita, jotka antavat lisäarvoa käyttäjälle. Pyrimme, että yhdellä mittauksella saataisiin mahdollisimman paljon tietoa pinnasta ja niiden käsittely olisi mahdollisimman helppoa. Tarjoamme myös käytettävyyttä parantavia lisävarusteita, kuten pilvipalvelun tuloksille sekä mahdollisuuden langattomaan yhteyteen kitkanmittausvaunun ja auton välillä.

Lue lisää.

 

 

Takaisin mittalaitteisiin.